Sonsuza Kadar Yeni Evimiz

Fotografci: Brett Ritchie

“Hiçbirimiz hayallerimize yaptığımız bu yolculuğa çıktığımız için pişman değiliz,” tvitini yazdı yedi kişilik uluslar arası mürettebatın tecrübeli kaptanı. Apollo 11’in Ay’a inişinden 61 yıl sonra Mars’a ayak basan ilk insanlar olmayı hayal etmişlerdi. Astronotlar bu tarihi olayı sosyal medya üzerinden yeryüzündeki milyonlarla paylaşıyorlardı. Mesajları radyo dalgaları ile NASA’ya, oradan da internete aktarılıyordu. Ancak Kızıl Gezegen’in yerçekimi alanına girdiklerinde daha önce onlarca testi başarıyla geçen uzay gemisinin iniş mekanizmasını çalıştıramamışlardı. Milyon dolarlık uzay aracı, saatte yüzlerce kilometrelik hızla gezegen yüzeyine doğru düşüyordu.

Kaptan, uçuş pilotları ve mühendisler iniş takımlarını çalıştırabilmek için çaresizce çabalarken, ekipteki biyolog ekrana yansıyan ve destek mesajlarıyla dolu tvitleri sesli bir şekilde okuyor ve arkadaşlarına moral aşılamaya çalışıyordu. Ancak umutlar her geçen saniye azalıyordu ve korku herkesin yüzüne yansıyordu.

Herkesin kaderini kabullendiği son dakikalarda kaptan hüzünlü fakat gururlu bir edayla ekibine son sözlerini söyledi: “Sizlerle bu görevde yer almak benim için büyük bir onur. Bunu başarısızlık olarak görmeyin. İnsanlar bizi asla unutmayacak.”

Ve çarpışmaya saniyeler kala kaptan ekibi adına son tviti yazdı: “Elveda Dünya! Merhaba Mars; sonsuza kadar yeni evimiz…”


Yorumlar

Popüler Yayınlar